ISO 1250 har snygg läsk

Fick ett litet fotoprojekt som som jag skulle åka iväg på imorgon. Projektet kommer antagligen innebära att jag behöver fotografera under ganska mörka förhållande med ett zoomobjektiv. Detta fick mig att nästan strunta i det eftersom jag inte har något riktigt bra zoomobjektiv, mitt Sigma 55-200mm 4-5,6 DC kommer antagligen får lite problem. Men…

…jag tänkte ändå testa brusnivåerna för att får reda på hur illa det är. Bilden är tagen med ISO 1250 och jag måste ändå säga att jag är riktigt nöjd med bruset. Det finns där, men är helt okej, nästan lite snyggt. Ser fram emot att fota mer i mörker, kanske åker jag iväg på grejen imorgon ändå… Övriga inställningar på fotot var f/5,3  1/30 sek.

Och för de norrmän som läser bloggen (har sett att det är 1 eller 2) så pratar jag inte om läsk utan støy :)

7 thoughts on “ISO 1250 har snygg läsk

  1. Bruset är inga problem, syns knappt. Tror det är lite kornigare med iso400 på min D200.

  2. Nej, jag är riktigt nöjd faktiskt. Om jag orkat så hade jag kanske testat med gamla D70 för att jämföra. Det hade nog inte varit så snyggt.

  3. Tyvärr blev det inget projekt. Jag hade blivit inbjuden att fotografera Backyard Babies på en special konsert på Kolingsborg där medlemmar av NPU (Nikon Professional Users) blev inbjudna att fotografera och filma. Jag hade annat för mig och struntade i det.

  4. @frida Jag har inte läst boken, den bara stod där när jag kollade brus. Men det kan vara ett tecken på att jag läser för lite och du tar för lite bilder =)

Comments are closed.