Båttur till Eyüp

boats_mosque

En dag tog vi en båttur på Gyllene hornet till Eyüp Camii. Detta är en utav de heligaste muslimska kulturplatserna i Europa. En av Muhammeds fanbärare är begravd här. Simon berättade att man kunde ta en linbana upp för den väldiga kyrkogården som ligger på en sluttning. Vi letade efter linbanan men råkade gå upp för hela backen istället till Pierre Lotis Café. Vi testade linbana på tillbakavägen istället.

boat_deckboat_deck2eyup_mosqueeyup_mosque2david_eyuppierresara_pierreeyup_linbanasara_tea_boat

One thought on “Båttur till Eyüp

  1. Salep var ju jättegott! Och bra för hosta och alla möjliga sjukdomar också sa folk, tydligen värsta kurmedicinen. Det var säkert därför man blev sjuk när man kom hem, eftersom det inte fanns någon salep att dricka ;-) Fast färskpressad büyük nar-portakal suyu hos vattenmannen var förstås ännu godare.

Comments are closed.