Båttur till Eyüp

boats_mosque

En dag tog vi en båttur på Gyllene hornet till Eyüp Camii. Detta är en utav de heligaste muslimska kulturplatserna i Europa. En av Muhammeds fanbärare är begravd här. Simon berättade att man kunde ta en linbana upp för den väldiga kyrkogården som ligger på en sluttning. Vi letade efter linbanan men råkade gå upp för hela backen istället till Pierre Lotis Café. Vi testade linbana på tillbakavägen istället.

boat_deck

boat_deck2

eyup_mosque

eyup_mosque2

david_eyup

pierre

sara_pierre

eyup_linbana

sara_tea_boat

One thought on “Båttur till Eyüp

  1. Salep var ju jättegott! Och bra för hosta och alla möjliga sjukdomar också sa folk, tydligen värsta kurmedicinen. Det var säkert därför man blev sjuk när man kom hem, eftersom det inte fanns någon salep att dricka ;-) Fast färskpressad büyük nar-portakal suyu hos vattenmannen var förstås ännu godare.

Comments are closed.